Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Openingsuren ENKEL OP AFSPRAAK: Van maandag tot zaterdag 09.00 - 16.30h - Voor dringende zaken zijn wij telefonisch bereikbaar tot 21.00h.
Over ons
Waar alle huisdieren méér dan dieren zijn
Bij dierencrematorium Somnia kan je terecht voor een liefdevol, waardig en stijlvol afscheid van je huisdier. We zorgen voor een optimale opvang en bieden 3 individuele comfortabele ontvangstruimtes waar je in alle rust en sereniteit kan omgaan met het verdriet en verlies van je huisdier.

We overleggen graag met jou over de manier waarop je afscheid wilt nemen en begeleiden je in de vele diensten die Somnia aanbiedt. Van opbaring op natuurlijke wijze, uitstrooien of bewaren van de as in een mooie urne of gedenksieraad, aangepaste sfeermuziek, tot het verzorgen van een koffietafel voor je gezin en genodigden; we zoeken samen naar de afscheidsmanier die perfect bij jou en je huisdier past.
Waarom een dierencrematorium?
Onze huidige maatschappij is dikwijls hard, stressvol en ontzettend druk. Je geliefd huisdier geeft je een gevoel van veiligheid, rust en een onvoorwaardelijke vriendschap en aandacht. Bij overlijden kan je een huisdier in de tuin begraven, maar verhuis je, dan moet het achtergelaten worden. Je huisdier bij de dierenarts laten is ook een mogelijkheid, maar ook dat doet pijn. Een huisdier verliezen is een emotionele gebeurtenis en een liefdevol afscheid volgens jouw wensen helpt je ongetwijfeld bij de verwerking van dit verlies.

Na het afscheid van ons eigen huisdier en de weinig persoonlijke opvang en begeleiding die we toen ervaarden, zijn we meer dan 10 jaar geleden met dierencrematorium Somnia gestart.

Tot op vandaag streven we naar de best mogelijke zorg, begeleiding en troostende omgeving die we jou én je huisdier kunnen bieden. Wij hebben dan ook elke dag dat ietsje meer in gedachten. Alle feedback en ervaringen met onze dienstverlening en faciliteiten zijn dan ook steeds welkom.
Het team
Ons kleine, hechte team bestaat uit gemotiveerde mensen voor wie dieren méér betekenen. We werken reeds jaren nauw samen met dierenartsen over geheel Vlaanderen, die aan de vraag van diereneigenaars naar crematie en een persoonlijk afscheid tegemoet willen komen.

Alle aspecten van onze dienstverlening, zoals ophalen, bewaren, cremeren als onderhoud van onze strooiweide, begraafplaats en urnenwand, worden steeds met de grootste zorg en respect uitgevoerd. We zijn telefonisch steeds bereikbaar en staan ook voor je klaar op afspraak na onze openingsuren.

Wens je meer te weten over dierencrematorium Somnia? Neem dan nog vandaag contact op en leg al je vragen aan ons voor. Je bent ook steeds welkom voor een korte rondleiding en alle nodige informatie. Je beslissing om al dan niet te kiezen voor een crematie is hierbij volledig vrijblijvend.