Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Openingsuren ENKEL OP AFSPRAAK: Van maandag tot zaterdag 09.00 - 16.30h - Voor dringende zaken zijn wij telefonisch bereikbaar tot 21.00h.
Hoe verloopt een crematie?
In ons crematorium neem je in alle rust en sereniteit afscheid van je huisdier. Jij kiest hoe je het liefst afscheid neemt en je neemt alle tijd die je nodig acht om een laatste groet te brengen. We zorgen ervoor dat je huisdier op natuurlijke manier opgebaard is voor een laatste groet en voorzien een afzonderlijke afscheidsruimte voor jou, je gezin en eventuele genodigden. Wanneer we klaar zijn om de crematie te starten begeleiden we je huisdier naar de crematiezaal.

Een crematie duurt ongeveer 1 à 2 uur. Je hoeft tijdens de crematie niet noodzakelijk te vertrekken. We beschikken over een aparte wachtruimte waarin wij je koffie of frisdrank aanbieden. Ben je aanwezig met meerderen dan kunnen wij op aanvraag op voorhand een kleine koffietafel of broodjeslunch voorzien.

Tijdens de crematie kan je ook een keuze maken uit een urne, asjuweel of ander aandenken. Wanneer de crematie voltooid is, overhandigen wij u de gekozen urne of aandenken.
Optimale zorg bij het verlies van je geliefd huisdier
Bij dierencrematorium Somnia kan je kiezen uit een gezamenlijke of individuele crematie van je huisdier. Bij een gezamenlijke crematie gaat het om maximum drie tot vier dieren. Hierdoor kunnen we de as niet persoonlijk bezorgen en worden de assen gezamenlijk op onze strooiweide uitgestrooid.

Bij een individuele crematie cremeren wij je huisdier alleen en bieden wij ook 100% zekerheid dat de aangeboden assen enkel van jouw geliefde huisdier afkomstig zijn. We overhandigen je de assen persoonlijk voor uitstrooiing, eventueel met gedeeltelijke bewaring in een asjuweel of bewaring in een urne ter plaatse of bij je thuis. Je krijgt bovendien een certificaat van deze individuele crematie.

Het tijdstip van een crematie valt steeds tijdens onze openingsuren.