Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Openingsuren ENKEL OP AFSPRAAK: Van maandag tot zaterdag 09.00 - 16.30h - Voor dringende zaken zijn wij telefonisch bereikbaar tot 21.00h.

Viking

07-11-2020

Kleine Viking

Geboren op 13/05/2001- Zacht ingeslapen op 14/06/2020

Je kende je naam bijzonder goed.
Steeds kwam je enthousiast aangelopen als we jouw naam riepen ‘Vikingske’.

Dankbaar en lief ben je altijd geweest.
Je was zelf héél zorgzaam als je mama-poes ‘Grijsje’ ziek was…op het einde van haar dagen ging je haar likken..bijzonder ontroerend.

We hadden werkelijk het geluk om je 19jaar bij ons te hebben…
Een heel slimme maar ook héél lieve poes was je. Die duidelijk spinde wanneer je blij met iets was…

Na een korte tijd aanvaardde je ook andere personen als dierbaar nadat je merkte dat deze personen goed voor je waren.

Kortom een bijzondere kat met een bijzonder karakter …een echte schat om nooit te vergeten …

Je leverde het laatste jaar een harde strijd nadat een hartaandoening bij jou ontdekt was en je blind was geworden….je bleef goed gezind en uiterst moedig…

Enkele personen hebben haar beter leren kennen in de loop der jaren en vonden haar een sympathiek, lief en aanhankelijk katje. Ze wordt herinnerd als aanvankelijk een schuw katje dat zich graag verstopte.
Als ze jou beter leerde kennen, kwam ze voorzichtig te voorschijn. Dan was ze een speels katje. Helaas werd ze langzamerhand ziek en dit waren pijnlijke momenten voor haar en voor al wie haar graag zag. Dankzij haar slimheid kon ze als ze blind werd toch de weg al vlug goed terugvinden. Als ze extra eten wou dan kon ze ‘s morgens al snel de aandacht opeisen door te miauwen. We hadden heel leuke momenten met haar en ze was zeer interactief met mensen die ze graag had.
Ze kon je welkom ‘noemen’ in haar huisje. Als je vergeten was om haar te begroeten, kwam ze zelf aangetrippeld. Al moest dit tot in de badkamer aan de douche zijn.

De laatste maanden voordat ze is moeten inslapen, heeft ze zich bijzonder moedig gedragen. Ze bleef sociaal. Ze bleef moedig ook al was het sterk aanpassen aan het nierdieet nadat ook nierlijden bij haar werd vastgesteld. Ze bleef heel dankbaar voor het eten van lekkere rog. Ze genoot van regelmatig verse kussentjes en verse lakentjes. Tegelijk bleef ze zichzelf en had ze haar eigen wil. ;-))

Een bijzondere ‘Bravo’ en ‘merci’ gaat ook naar Silke , een kattenfluisteraar. Je kon merken dat Silke studies heeft genoten over het gedrag van katten en honden. Af en toe lette ze op Vikingske op het ogenblik Vikingske erg ziek was en drie pillen per dag nodig had om de dag te overbruggen. Silke deed dit met enthousiasme.

Last but not least onze dank aan de veeartsen . Dokter Fien De Vreese, cardiologe, van centrum Hond & Kat te Deinze. Dokter Audrey Lovenweent, urologe en nefrologe , van de dierenkliniek Causus te Oudenburg. Dokter Lisa Stammelier van het Universitair DierenZiekenhuis te Gent .
In het bijzonder, heel bijzonder dank aan de veeartsen Vandevelde van Sijsele die haar in spoed opnamen toen ze kritiek was. Dankzij de juiste aanpak en de wil haar palliatief op te nemen, kon Vikingske nog meer dan één jaar blijven leven met nog levenskwaliteit voor haar. Vooral de twee artsen Birgit François en Sofie Lippens hebben haar leven toen ze kritiek was gered. Ook het secretariaat is fantastisch. Kortom een top-team!

Voor eeuwig in ons hart
Pascale en enkele personen die voor Vikingske héél dierbaar waren.
Real stars shine on…
We missen je.

Pascale en al diegene die haar missen …

Berichten

Stevens Linda
16-12-2020
Lieve Pascale.

Vikingske was je vriendje, je maatje,
Ééntje die er altijd voor je was.
Miauwend voor iets lekkers,
Altijd klaar voor een warme knuffel!
Je zal Vikingske wel heel erg missen...
Het verdriet en gemis zal tijd nodig hebben om te slijten...
Maar denk dan met blijdschap terug aan alle mooie herinneringen.
Een lach en een traan zijn al vaker samen door het leven gegaan.
Heel veel liefs voor jou en stille gedachte voor het nieuwe sterretje aan de hemel.

Uw medeleven