Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Openingsuren ENKEL OP AFSPRAAK: Van maandag tot zaterdag 09.00 - 16.30h - Voor dringende zaken zijn wij telefonisch bereikbaar tot 21.00h.

Vick

05-04-2021
Overlijden Vickje 03/05/2012-05/04/2021

Amper twee maand na het overlijden van onze oudste poedel Briek (harlekijnpoedel) overleed nu ook onze jongste poedeltje Vick.

Vick kwam bij ons als jongste diertje en werd door de andere hondjes direct opgenomen in de groep en door hen echt verwend. Hij had de gewoonte om zijn kauwstokjes te verbergen, eerst te bedelen bij de anderen om hun snoepje, dat ook te krijgen en dan pas zijn eigen snack uit te halen en smakelijk op te eten. Hij kon daarvoor echt op zijn poep zitten voor de anderen en hen blijven aankijken tot zij zelf besloten hem de rest van hun lekkernij te geven.
Vickje was zijn ganse leventje vol fratsen, liet de anderen reageren en bleef als aanstoker zelf buiten schot en kon zich uren bezighouden met het spelen met een bal en het apporteren van speelgoed. Als wij zelf er niet meer mee gooiden, daagde hij de rest uit om toch verder met hem te spelen. Kortom: hij was een echt zonnetje in huis en hield ook de oudste dieren actief.
Enkele weken geleden werd hij stiller en at ook niet alles meer. We besloten zijn tandjes te laten verzorgen omdat hij van jongs af reeds een slecht gebit had en we dachten dat daar zijn verandering in houding door kwam. Bij een voorafgaand bloedonderzoek bleek dat bepaalde leverwaarden licht gestoord waren, maar met medicatie kon dit verholpen worden. Na extractie van enkele tandjes bleef hij bloeden en diende tot twee maal toe een bloedtransfusie te krijgen. Controle bloed nadien wees uit dat de stolling zwaar gestoord was en, na echografie in Merelbeke werd vastgesteld dat hij inwendige bloedingen kreeg. Alles wees op een vergiftiging met rattenvergif. Hoe hij dit binnen kreeg, weten we nog niet want hij speelde steeds in onze tuin samen met de andere hondjes en als we gingen wandelen was het altijd aangelijnd.
De leverwaarden gingen ondertussen verder achteruit maar extra medicatie en zeer goede zorgen bij onze dierenarts brachten een korte stabilisatie waarbij hij genoot van zijn dagelijkse wandelingen met een andere poedeltje. Een drietal dagen geleden ging hij plots snel achteruit, wilde niet meer eten of drinken en overleed op paasmaandag in onze armen.
We zijn de dierenartsen Sabine, Jessica en Emma zeer dankbaar voor de erg diervriendelijke, deskundige en empathische behandeling van ons Vickje en ook de steun die ze ons gegeven hebben.
Mama Ginette, papa Luc en je vriendjes Quinie, Sirikit(dwergpinchers), Zohra, Babette, Ward (poedeltjes), maltezertje Kaithlyn en Siamees Chiram missen je nu al enorm. We hopen dat je ondertussen knus in je wolkenmandje bent.
Mochten een regendruppel kunnen uitdrukken hoeveel we je missen……dan regende het ganse dagen.

Berichten

Baeyens Nadine
12-04-2021
Onze oprechte medeleven bij het overlijden van je trouwe 4 voeter.

Moge jullie de kracht en moed bij elkaar vinden in deze moeilijke dagen.

Fam Baeyens ( baasjes van Ievano
rita en geert
10-04-2021
Ginette en Luc,
ons oprecht medeleven bij het overlijden van jullie lieveling Vickske.
we wensen jullie veel steun bij elkaar om het verlies van Vickske samen te verwerken.

Rita en Geert

Uw medeleven