Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Openingsuren ENKEL OP AFSPRAAK: Van maandag tot zaterdag 09.00 - 16.30h - Voor dringende zaken zijn wij telefonisch bereikbaar tot 21.00h.

Briek

29-01-2021
Afscheid Briek °14/02/2006 + 29/01/2021

Briek, een harlekijnpoedeltje, kwam als eerste reutje bij onze roedel toen hij ongeveer 7 maand oud was. Hij kwam uit een dierenasiel in het Antwerpse waar hij zat als gevolg van een inbeslagname. Hij slaagde erin meteen ons hart te veroveren en, toen we onderweg naar huis, eventjes stopten om iets te eten bij een Chinees restaurant, toonde hij zich zeer enthousiast voor kroepoek. Zijn voorliefde voor dit voorgerechtje bleef hij gans zijn leven houden.
Briekje viel op door zijn spontane vriendelijkheid ten opzichte van iedereen en zijn hechte trouw en liefde voor ons.
Het verlies van Zita, zijn vriendinnetje, bijna 5 jaar geleden, deed hem serieus pijn. Hij treurde lang maar werd gelukkig goed opgevangen door Mariesol, het kleine poedeltje uit hetzelfde asiel, dat zich altijd een beetje gedragen heeft als stiefmoedertje van Briek. Toen ook Mariesol vorig jaar overleed, was hij terug ontroostbaar.
Briek bleef tot het eind van zijn leven zeer actief en was op weg om er nog enkele jaartjes bij te doen, tot wij hem vorige maandag bewusteloos in zijn mandje vonden. Na het geven van diverse prikkels, kwam hij terug bij. Tegen het ogenblik dat de dierenarts bij ons was, was hij terug hersteld. Het vermoeden was dan ook dat hij waarschijnlijk een kleine hersentrombose moet gedaan hebben.
Alles ging goed tot vrijdag, toen hij in de vroege namiddag plots enkele aanvallen van stuipen deed. Terug was er niets meer aan hem te merken toen we bij de dierenarts kwamen. Preventief werd, na een bloedonderzoek, wel medicatie voor epilepsie opgestart. Thuisgekomen deed hij nog een rustige wandeling, at ’s avonds smakelijk met ons mee en legde zich dan in de zetel naast baasje om een dutje te doen. Plots kreeg hij opnieuw stuipen en, ondanks alle pogingen van moeke, stierf hij op haar schoot.
Briekje, trouwe huisgenoot, we missen je enorm en de andere diertjes van de roedel voelen zich ook zeer onwennig met je vertrek.

Uw medeleven